Steenhouwen

Wat de natuur geeft is mooi om mee te werken! Tijdens de kunstcursus Steenhouwen leert u alles over de verschillende materialen die we kunnen gebruiken. Er zijn namelijk vele soorten steen en iedere steensoort heeft een eigen bewerking nodig.

De hardere stenen zoals kalksteen en marmer moeten met de beitel worden gehamerd. Deze soorten vragen veel van uw geduld en tijd. Als beginner is het daarom beter om hier niet direct mee te beginnen. Gelukkig zijn er zachtere soorten stenen die zich gemakkelijk laten bewerken. Het prettige hiervan is dat u vanzelf in het proces van vormen maken komt: ''de steen wijst de weg''.

Goede stenen om mee te beginnen zijn serpentijn, albast en de nog zachtere speksteen. Het bewerken van steen is een langzaam proces en bestaat uit veilen, raspen en zagen. Pas na de polijstfase worden de kleuren en structuur van de diepere lagen zichtbaar.

Steenhouwen is geen kostbare hobby: stenen zijn in aanschaf namelijk niet duur. Het benodigde gereedschap voor deze cursus Steenhouwen kunt u bij mij uitproberen, om zo te ervaren wat voor u prettig werkt. Heeft u advies nodig bij het kiezen van een steensoort? Aan het begin van de cursus kunnen we gezamenlijk naar De Hazelaar in Soest gaan. Daar vindt u alles op het gebied van steenhouwen, en er is bovendien een prachtige beeldentuin waar we inspiratie op kunnen doen!

De kunsteducatie cursus Steenhouwen in Utrecht is geschikt voor beginners en gevorderden. Mijn benadering is individueel en ik richt me op de interesse en ervaring van de cursist. Graag tot ziens bij deze kunstcursus van Gotcha artsandprojects!

 

Locatie en tijdstip   nog onbekend