Landschap schilderen

Samen met uw leerlingen de kwast oppakken? Tijdens de kunsteducatie cursus Landschap schilderen laten we ons inspireren door Paul Cézanne en zijn prachtige landschappen.

Tijdens deze workshop analyseren we het werk van Cézanne. Hoe bouwde hij zijn schilderijen op en waarom gebruikte hij veel wit? Ik verklap alvast het antwoord: voor de weerkaatsing van het licht. We gaan het hebben over kleur, licht en verftoets, en hoe we schaduw toepassen door middel van kleurvlakken te gebruiken. De kunstcursus laat u landschap zien als vlakken en kleuren. Het helpt u vrijer te worden in het gebruik van kleur en aanpak – en uw leerlingen dit ook mee te geven.

Na deze cursus heeft u handvatten om nieuwe, praktische lessen voor te bereiden. Leerlingen vanaf groep 6 leren het grotere geheel te overzien door inzicht in de opbouw van een schilderij. Door een wat groter vel papier te nemen (65 x 50 cm, bijvoorbeeld) en ze eerst de grotere lijnen te laten schetsen, zullen ze dit gemakkelijk en op een leuke manier leren. Werken met kleur en tegelijkertijd daarmee vormen kan een spannende en leerzame gebeurtenis zijn.

Om een uitgebreid en duurzaam lesprogramma te maken kan de volgende stap eenvoudig zijn, bijvoorbeeld door de leerlingen een Nederlands landschap te laten schilderen.

De workshop Landschap Schilderen wordt dit seizoen gegeven aan de hand van de werken van de volgende inspirerende kunstenaars:

Paul Cézanne         Gerrit Benner           en recentere kunstenaars.

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakt educatiemateriaal met verscheidende bronnen, zoals boeken en ander beeldmateriaal. Wenst u meer informatie over de lesinhoud? Aarzel niet om contact op te nemen met Gotcha artsandprojects.

Duur 2,5 uur        Kosten 85,00
Locatie en tijdstip kunnen in overleg worden afgesproken.

Deze workshop kan individueel maar ook in teamverband worden georganiseerd.