Geometrische kunst

Een nieuw lesprogramma over kunst ontwikkelen voor uw leerlingen? De workshop Geometrische kunst geeft verfrissende input. We leren spelen met vorm en werken tweedimensionaal met papier. En dat is echt niet saai – wat dacht u van Mondriaan, een groot voorbeeld in de geometrische kunst?

Tijdens deze kunsteducatie workshop ligt het accent op vlakverdeling, kleur en compositie. We gaan bijvoorbeeld aan de slag met drie kleuren papier: u zult aangenaam verrast zijn over de hoeveelheid mogelijkheden die u ontdekt, ondanks de beperking van de opdracht. Het geeft u ook een handvat om helder te reflecteren over kunststromingen die geometrische principes als uitgangspunt hebben. Dat is precies wat wij uw leerlingen na deze workshop kunnen meegeven!

Tijdens het proces, ontstaat de vorm. Uw leerling ontdekt dat niet alles van tevoren bedacht hoeft te worden. Daardoor leren de kinderen vanuit de vorm en het materiaal te werken en het materiaal. Ze kunnen volop mogelijkheden ontdekken. In de praktijk van het les geven is de aandacht van de leerling niet altijd even sterk, daarom kan het praktisch zijn wat makkelijkere opdrachten te geven. Met dit lesprogramma over kunst kunnen we de aandachtsspanne verlengen. De opdrachten zijn ook goed in te plannen tussen de wat moeilijkere taken.

De workshop Geometrische Kunst wordt dit seizoen gegeven aan de hand van de volgende boeiende kunstenaars:

Mondriaan        Malevitsj        Kassák

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakt educatiemateriaal met verscheidende bronnen, zoals boeken en ander beeldmateriaal. Wenst u meer informatie over de lesinhoud? Aarzel niet om contact op te nemen met Gotcha artsandprojects.

 

Duur 2,5 uur        Kosten 85,00
Locatie en tijdstip kunnen in overleg worden afgesproken.

Deze workshop kan individueel maar ook in teamverband worden georganiseerd.