Vasalisa de Wijze

 

Deze gloednieuwe workshop voor volwassenen is gebaseerd op een bijzonder sprookje uit het oude Rusland... Benieuwd? 

Het komende jaar bundelen Marie-José Meulenbelt Verdam (Karakter Kunst & Co) onze krachten en geven we ook gezamenlijke kunstcursussen en workshops in Utrecht. Beide zijn we gek van sprookjes en verhalen – en de diepere levenslessen die deze bevatten. We kijken er dan ook naar uit om onze vaardigheden te combineren. Marie-José vanuit haar intuïtieve teken- en schilderachtergrond en ik vanuit de vrijheid om met verschillende bronnen en invalshoeken aan de slag te gaan.

We starten 2020 met een workshop gebaseerd op een oud Russisch sprookje: Vasalisa de Wijze. De diepere betekenis van de vertelling gaat over het vinden van innerlijke kracht en alle valkuilen en obstakels die men daarbij tegen kan komen. De workshop is bedoeld om te inspireren en weer helder te krijgen wat belangrijk en goed voor u is: met zachtheid en humor naar onszelf kijken wanneer we de draad weer eens kwijt zijn. 

Het doel van deze kunstworkshop in Utrecht is helderheid scheppen, de tijd nemen om te ontdekken wat goed voor u is en natuurlijk het opdoen van veel inspiratie.  Tijdens de workshop belichten we de zoektocht die Vasalisa maakte. We vergelijken deze met de knelpunten bij onszelf en/of staan stil bij de aspecten in het sprookje die ons raken. Het is een workshop vol denken én doen, met papier, kleur, woorden en gedachten.             

                                         Zaterdag   13.00-17.00 uur                       Kosten  €40,00

                                                          vanaf 25-1-2020