British sculpture

Een groep bekende Britse beeldhouwers, waaronder kunstenaars David Annesley, Phillip King en Robert Morris, werkten rond 1970 met hele andere materialen dan het klassieke brons of marmer. Ze gingen het experiment aan: en dat is precies wat wij gaan doen tijdens de kunsteducatie cursus British Sculpture, speciaal voor leerkrachten.

De British Sculptures kozen naast andere materialen ook voor een andere aanpak om beelden te maken: men ging uit van stapelen, ordenen en soms het tarten van de zwaartekracht.

Ook op kleiner formaat is het leuk om u te laten inspireren door deze kunstenaars. Deelnemers hoeven geen enorm beeld te maken – maar dat mag natuurlijk wel! Het gaat om het ontdekken van mogelijkheden na een analyse van de werk- en denkwijze van deze kunstenaars. Tijdens de cursus maken we die werkwijze visueel door verdiepend beeldmateriaal te bekijken. We krijgen plezier in het experimenteren met vormen op deze manier en wat dat kan brengen.

Ik help u met het maken van een op maat gemaakt lesprogramma voor leerlingen vanaf 11 jaar door de uitgangspunten van deze kunstenaars (zoals ordenen en stapelen) als leidraad te nemen. Zo ontdekken uw leerlingen dat ervaring opdoen met onbekende materialen hartstikke leuk is, en leren zij ruimtelijk denken en bouwen.

De workshop British Sculpture wordt dit seizoen gegeven aan de hand van de volgende boeiende kunstenaars:

David Annesley    Andy Goldsworthy        Robert Morris      Phillip King

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakt educatiemateriaal met verscheidende bronnen, zoals boeken en ander beeldmateriaal. Wenst u meer informatie over de lesinhoud? Aarzel niet om contact op te nemen met Gotcha artsandprojects.

Duur 2,5 uur        Kosten 85,00
Locatie en tijdstip kunnen in overleg worden afgesproken.

Deze workshop kan individueel maar ook in teamverband worden georganiseerd.