Bewegende beelden

Bent u bekend met de werken van Joan Miro en Alexander Calder? Een kunstwerk hoeft niet per se een beeld of schilderij te zijn - dat laat de rijke vormentaal van deze kunstenaars zo mooi en duidelijk zien. Door materiaal te knippen, buigen of vouwen ontstaan er ruimtelijke werkstukken, al dan niet bewegend. 

In deze kunstcursus laat ik u methodes en materialen zien die u kunnen inspireren, zodat u er gemakkelijk en met plezier mee aan de slag kunt gaan in uw lessen voor  groep 5 en 6. We duiken in de werken van bovengenoemde kunstenaars, maar ik geef u ook een idee van hedendaagse vergelijkbare stijlen.

Samen maken we een op maat gemaakt lesprogramma voor de leerlingen in uw klas en spelen we met verschillende materialen. Het doel van de workshop? Meer plezier in het zelf experimenteren met vorm en materie: voor u als docent, maar vooral voor de leerlingen in de klas. Tijdens deze kunsteducatie cursus in Utrecht gebruiken we materialen die in vrijwel elk handenarbeidlokaal te vinden zijn: dat maakt de opgedane kennis erg praktisch en maakt uw lessen gemakkelijk voor te bereiden.

Wek de belangstelling in kunst op bij uw leerlingen! We gaan aan de slag met nieuwe vaardigheden door het knippen, buigen en vouwen van lichte materialen. Karton,licht plaatblik en ijzerdraad: dat is een greep uit de materialen die voorbijkomen bij de kunstcursus Bewegende Beelden. Tijdens deze workshop spelen we ultiem in op de onderzoeksdrang, verbeeldingskracht en nieuwsgierigheid van de leeftijd van de kinderen uit uw klas.

De workshop Bewegende Beelden wordt dit seizoen gegeven aan de hand van de werken van de volgende boeiende kunstenaars:

Alexander Calder            Joan Miró            Nathan Carter

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakt educatiemateriaal met bronnen. Ook kunt u tijdens deze workshop gebruik maken van verschillende boeken en ander beeldmateriaal. Wenst u meer informatie over de lesinhoud? Aarzel niet om contact op te nemen met Gotcha artsandprojects!

Duur 2,5 uur        Kosten 85,00
Locatie en tijdstip kunnen in overleg worden afgesproken.

Deze workshop kan individueel maar ook in teamverband worden georganiseerd.