Kunst vanuit het idee

Een verdiepend gesprek op gang brengen in uw klas met leerlingen vanaf 12 jaar? Met de kunsteducatie cursus Kunst vanuit het idee geef ik u handvatten om via kunst sociaal-maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. We laten ons inspireren door kunstenaars die ons tot denken aanzetten en kanttekeningen zetten bij onze perceptie. Vaak leveren ze een humoristisch commentaar op onze samenleving en de huidige tijdsgeest.

Denk hierbij aan het beeld van Elmgreen and Dragset. Dit beeld is niet kenmerkend voor de gebruikelijke ruiterstandbeelden die men meestal ziet op historische pleinen. Het beeld dat Elmgreen and Dragset plaatsten op Trafalgar Square in Londen is een kind op een hobbelpaard. Na deze cursus, kunt u uw leerlingen kennis laten maken met andere benaderingen van de werkelijkheid. Er ontstaat dan een levendige uitwisseling van gedachten in de klas. In de workshop ligt de nadruk op het leren stellen van vragen wat betreft de waarneming. 

De workshop Kunst vanuit het Idee wordt dit seizoen gegeven aan de hand van de volgende inspirerende kunstenaars:

Elmgreen and Dragset    Ai Weiwei    Olafur Eliasson

 

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van op maat gemaakt educatiemateriaal met verscheidende bronnen, zoals boeken en ander beeldmateriaal. Wenst u meer informatie over de lesinhoud? Aarzel niet om contact op te nemen met Gotcha artsandprojects.

 

Duur 2,5 uur        Kosten 85,00
Locatie en tijdstip kunnen in overleg worden afgesproken.

Deze workshop kan individueel maar ook in teamverband worden georganiseerd.