De workshops onder dit kopje leerkrachten zijn speciaal ontwikkeld voor leerkrachten en belangstellenden met interesse in beeldende kunst: voor diegenen die zelf graag beeldend aan de slag gaan en op de hoogte willen blijven van hedendaagse kunst. U kunt uw interesse en vaardigheden als leraar bij Gotcha artsandprojects verder ontwikkelen en verdiepen, om het lesgeven nóg leuker te maken!

Deze verschillende workshops kunnen beschouwd worden als een aanvulling op de bestaande CKV-lesprogramma's voor het middelbaar onderwijs. Ik werk vanuit de verschillende stadia van ontwikkeling in het leerproces van de leerling. Zo bied ik onderwijs afgestemd op de beleving en interesse van de verschillende leeftijdsgroepen. 


Bewegende beelden

In deze kunstcursus laat ik u methodes en materialen zien die u kunnen inspireren, zodat u er gemakkelijk en met plezier mee aan de slag kunt gaan in uw lessen voor  groep 5 en 6. We duiken in de werken van beroemde kunstenaars als Miró en Calder, maar ik geef u ook een idee van hedendaagse vergelijkbare stijlen. 


De British Sculptures deden het anders: zij kozen naast andere materialen dan bijvoorbeeld het klassieke brons ook voor een andere aanpak om beelden te maken. Men ging uit van stapelen, ordenen en soms het tarten van de zwaartekracht. Ik help u met het maken van een op maat gemaakt lesprogramma door de uitgangspunten van deze kunstenaars als leidraad te nemen. Zo ontdekken uw leerlingen dat ervaring opdoen met onbekende materialen hartstikke leuk is, en leren zij ruimtelijk denken en bouwen.


Binnenkort bij Gotcha artsandprojects: de kunsteducatie cursus Maquettes en architectuur. Voor de bouwers en de dromers in de klas.

Een tipje van de sluier? Deze kunstcursus heeft als doel de fantasie van de leerling (vanaf groep 6) aan te spreken. Samen durven we groots te denken over de toekomst. We gaan aan de slag met licht materiaal en geven we onze toekomst – letterlijk – vorm. Dit kan groots, maar ook dromerig fantasievol zijn, want elke leerling is anders!


Een verdiepend gesprek op gang brengen in uw klas met leerlingen van 12 jaar en ouder? Met de kunsteducatie cursus Kunst vanuit het idee geef ik u handvatten om via kunst sociaal-maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken. We laten ons inspireren door kunstenaars, zoals Ai Weiwei, die ons tot denken aanzetten en kanttekeningen zetten bij onze perceptie. Vaak leveren ze daarbij een humoristisch commentaar op onze samenleving en de huidige tijdsgeest.


Samen met uw leerlingen de kwast oppakken? Tijdens de kunsteducatie cursus Landschap schilderen laten we ons inspireren door Paul Cézanne en zijn prachtige landschappen. Het helpt u vrijer te worden in het gebruik van kleur en aanpak – en uw leerlingen vanaf groep 6 dit ook mee te geven. Zij leren het grotere geheel te overzien in aanpak, beginnend abstract denken en wat men kan doen met lijn, kleur en vorm.


Een nieuw lesprogramma over kunst ontwikkelen voor uw leerlingen vanaf groep 5? De workshop Geometrische kunst geeft verfrissende input. We leren spelen met vorm en werken tweedimensionaal met papier. Uw leerling ontdekt dat niet alles van tevoren bedacht hoeft te worden: zij komen erachter hoe vanuit de vorm te werken en met bepaald materiaal – en zo mogelijkheden te ontdekken.